Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de buurt nieuwsbrief en blijf zo altijd op de hoogte van wat er allemaal gaande is in woensel-west.

Bezig met het verwerken van het formulier

Dit kan enkele seconden duren moment a.u.b.


Formulier is niet verstuurd!

Er is een fout op getreden, probeer het opnieuw of mail ons via info at woensel-west dot com.

Het Formulier is al een keer verstuurd!

U kunt het formulier of ongeveer 30 minuten weer versturen.

Bedankt voor uw inschrijving.

Informatie

Buurtonderneming Woensel West

Buurtonderneming Woensel-West (BOWW) is een tijdelijke innovatieve organisatievorm die in 2009 van start is gegaan om centrale regie en uitvoeringskracht te organiseren voor het wijkvernieuwingsproces in Woensel-West.

20150913175813_buurtonderneming_woensel_west_570x350_img14.jpg
Zij heeft een autonome positie, werkt vanuit de wijk, kan permanent interveniëren en heeft een meerjarig commitment van haar opdrachtgevers Trudo en gemeente Eindhoven.

Het is een tijdelijk samenwerkingsverband binnen een stichting met een onafhankelijk bestuur van belangenhouders om de visie focus op emancipatie in een ander decor gestalte te geven.

De visie ‘Focus op emancipatie in een ander decor’ vormt de basis voor de inzet van de Buurtonderneming en haar partners in Woensel-West.

Het doel van de BOWW is om de inzet in en betrokkenheid bij Woensel West van bewoners, professionals en bestuurders zo te organiseren dat de nieuwe visie tot stand kan komen. Zij stelt met haar partners een meerjarig plan vast met kernopgaven. En formuleert jaarlijks haar speerpunten die worden vastgelegd in een Buurtcontract.

De BOWW heeft een stichtingsbestuur waarbij gemeente, onderwijs en Trudo ieder een zetel innemen. De bewoners zijn vertegenwoordigd met twee zetels. Een onafhankelijke voorzitter stuurt het bestuur aan. Het werkapparaat bestaat uit een tweekoppige directie, een programmamanager en administratieve ondersteuning.

De BOWW vertegenwoordigt de partijen die gezamenlijk de wijkvernieuwing wil aanpakken, zij verbindt partijen en initiatieven aan elkaar en houdt iedereen gefocust. Zij werkt vanuit de wijk in het SPILcentrum Boschdijk en garandeert door haar werkwijze dat er continuïteit zit in de aanpak. De BOWW biedt partijen die op dat moment nodig zijn een netwerk van partners die actief zijn zoals corporaties, onderwijs, WijEindhoven, Lumens in de buurt, ondernemers, initiatieven, gemeente en bewoners en coördineert de inzet. Zij zorgt voor daadkracht en heeft met een krachtig breed bestuur gezag.

Vanuit de BOWW wordt hetinplaatsingsprojectgecoördineerd waar woningzoekenden solliciteren op een woning waarbij naast goed bewonersschap het doen van vrijwilligerswerk in de wijk een voorwaarde is. Zij organiseert het emancipatie programma waarin kinderen en jongeren centraal staan (“ geen kind groeit meer op in achterstand”), pakt woonfraude mee aan en helpt het imago gedurende de fysieke vernieuwing verder te verbeteren. Naast coördinatie tussen de partijen en programmeren is draagvlak organiseren voor de te realiseren fysieke en maatschappelijke opgaven belangrijk voor het succes van de verandering in Woensel-West. De Buurtonderneming organiseert dit vanuit de wijk Woensel-West.
De buurtonderneming is een ANBI stichting.
ANBI 2017 informatie

ANBI 2018 informatie

ANBI 2019 informatie

to top of page