Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de buurt nieuwsbrief en blijf zo altijd op de hoogte van wat er allemaal gaande is in woensel-west.

Bezig met het verwerken van het formulier

Dit kan enkele seconden duren moment a.u.b.


Formulier is niet verstuurd!

Er is een fout op getreden, probeer het opnieuw of mail ons via info at woensel-west dot com.

Het Formulier is al een keer verstuurd!

U kunt het formulier of ongeveer 30 minuten weer versturen.

Bedankt voor uw inschrijving.

Informatie

Wijkeconomie

20150913175303_buurtonderneming_woensel_west_570x350_img11.jpg

Informatie

Woensel-West heeft van oudsher een ondernemend imago. Veel strategisch en op zichtlocatie gelegen panden werden vroeger gebruikt voor kleinschalige detailhandel maar deze is in de loop van de afgelopen decennia verdwenen. De buurt kent ook een schaduwzijde; een vorm van ongewenst en soms zelfs overlast gevende ondernemerschap. Door gezamenlijke inspanningen van de partners in de buurt is deze vorm momenteel een fractie van wat het ooit geweest is. Er zijn drie gebieden gedefinieerd waar ingezetwordt op het faciliteren en ondersteunen van economische impulsen. Dit zijn de Edisonstraat, Franklinplein en de Galileistraat/Wattstraat.De combinatie wonen/werken in de hele wijk wordt toegejuicht. De mogelijkheden daarvoor zijn vastgelegd in het bestemmingsplan.
Voor meer informatie over het bouwplan kunt u kijken op: www.woenselwest.nl

Woenselweststores

Op de Edisonstraat is een begin gemaakt met het toevoegen van detailhandel en horeca in het gedeelte tussen de Marconilaan en de Wattstraat. De Woenselweststores is een bruisende winkelstrip geworden.Deze ontwikkeling wordt de komende jaren doorgetrokken naar het hart van de buurt rondom het Celsiusplein. Daar is reeds een kapper en een vintagewinkel gevestigd. In deRetailvisie voor Woensel-west staat beschreven hoe het gebied een eigen identiteit moet ontwikkelen door in te steken op vernieuwende concepten en de nadruk te leggen op vintage, design, ambachtelijk en (droge) horeca. Ruimte huren kan onder andere via Trudo.
to top of page